A Spyker csapat hivatalosan is megerősítette, hogy a következő Német Nagydíjon új pilóta ülhet Christijan Albers helyére. Persze a holland nem volt egy Lewis Hamilton, sőt ebben az évben számos komoly hibát is vétett, de mégsem a Francia Nagydíjon bemutatott amatőr hibáért kell távoznia, hanem mert elfogyott a pénze.

“Ennek a döntésnek semmi köze Christijan utóbbi időben mutatott teljesítményéhez ? mondta a bejelentés után Michiel Mol, a Spyker projektigazgatója.

Tévében még nézheti

Tévében még nézheti


Csak pénzzel már nemigen lehet bejutni a Forma-1 pilótái közé, de a Spykernél még mindig jelentős szponzorokat kell magával hoznia annak, aki részese akar lenni a száguldó cirkusznak. Egyes információk szerint nem kevesebb mint egymillió dollárral tartozik a csapatnak a Mingya European Resort, kínai ingatlanfejlesztéssel foglalkozó vállalat.

“Nagyon nehéz döntés volt. Christijan egyre jobb volt, de az istálló fejlesztési programját komolyan veszélyeztette, hogy az egyik szponzora nem fizetett, nem volt más választásunk” – mondta a csapatfőnök, Colin Kolles.

A holland pilóta 2005 óta volt a Forma-1-ben, először a Minardinál versenyzett, majd 2006-ban a Midlandnél folytatta, ami később Spykerré alakult. Egyelőre nem tudni, hogy ki ülhet a narancssárga autóba, jelentkezőből akad bőven: Christian Klien, Marc Gené, Narain Karthikeyan, de esélyes Giedo van der Garde és Markus Winkelhock is.