A főnökök tájékoztatták egymást

A főnökök tájékoztatták egymást

A három hete kirobbant ügyben a Ferrari egyik vezető beosztású alkalmazottja, Nigel Stepney volt az első érintett, a gyanú szerint műszaki adatokat lopott a csapattó. Ezeket aztán – ahogy kedden kiderült – a McLaren főtervezőjének, Mike Coughlannek adta tovább.

Tegnap egy harmadik szálra is fény derült, legalábbis világosabb, hogy a két brit mit is akart kezdeni “munkájuk” gyümölcseivel. A Honda ugyanis tegnap bejelentette, hogy a két ipari kém megkereste a csapatot.

“Korábban ebben az évben Nigel Stepney találkozót kért Nick Fry-tól [a Honda csapatfőnöke]. Stepney júnisban találkozott Fry-jal, és a találkozóra magával vitte a mclarenes Mike Coughlant is, az álláslehetőségek kívánták felmérni a Hondánál. A Honda szeretné nyomatékosítani, hogy ezen a találkozón bizalmas információk nem cseréltek gazdát. Nick Fry tájékoztatta Jean Todt-ot [Ferrari csapatfőnök] és Ron Dennist [McLaren csapatfőnök]  a találkozóról és minden szükséges információ megadását felajánlotta” – áll a csapat tegnapi közleményében.