A Honda csapatnál már szinte hagyomány, hogy az idény kezdetén gyengén indítanak, és csak a bajnokság közepe táján lendülnek – néha egészen jó – formába. Idén a múlt hétvégi Francia Nagydíjon szerezték az első pontjukat. Nick Fry, a csapatfőnök kezdi megelégelni a dolgot.

“Elegem van abból, hogy rettenetesen kezdjük az idényeket, és mindig úgy kell visszakapaszkodnunk. A saját dolgunkat nehezítjük meg ezzel. Sajnos csak azt tudtuk megmutatni, hogy képesek vagyunk egész évben fejleszteni, de nem látom, hogy miért ne változtathatnánk ezen. Mostantól januárig állandóan dolgoznunk kell, nemcsak hogy ezen az autón javítsunk, de hogy talán még ennél is többet foglalkozzunk a jövő évivel.”    

Nick Fry

Nick Fry


Fry azt is elismeri, hogy egészen a három héttel ezelőtti jerezi tesztekig sokszor csak vaktában, megérzésből fejlesztettek:

“Az év elején, amikor rájöttünk, hogy az autó nem egészen az, amit szerettünk volna, nagyon sok mindenen kellett változtatnunk nagyon rövid idő alatt. Néhányszor kockáztattunk, olyan dolgokat próbáltunk ki, amikről minden különösebb tudomány nélkül egyszerűen azt gondoltuk, hogy jók lesznek. Most már versenyképesebbek vagyunk, van honnan továbblépnünk” – nyilatkozta Fry.

A továbblépéshez elég szép gárdát is csatasorba állít a csapat: a Honda nemrég elcsábította a Williams aerodinamikai vezetőjét és az ugyancsak williamses Francois Martinet-t, de a BMW-től és a McLarentől is igazolt egy-egy szakembert.