A világbajnok Fernando Alonso a Francia Nagydíj hétvégéjén végig bukdácsolt és a technika sem állt mellé. A sebességváltó hibája miatt az időmérőn csak a 10. rajthelyet szerezte meg, és a versenyen is a mindössze két pontot érő hetedik helyre tudott előrelépni.

Csapattársa, Lewis Hamilton ugyan a Ferrarikat nem tudta megszorítani, de a végig biztos harmadik helyen ért célba, megőrizve ezzel az eddig egyedülálló eredményt: nyolcból nyolc futamon állt dobogóra.

Az újonc és a világbajnok között tovább nőtt a különbség: Hamilton már 14 ponttal vezet a bajnokságban Alonso előtt. A spanyol azonban nem adja fel, a cél továbbra is a harmadik vb-cím begyűjtése, Alonso szerint valamikor csapattársa is balszerencsés lesz, és akkor ő kerül jobb helyzetbe.

“Hamilton vezet és harmadik lett. Mind a nyolc versenyen a dobogón végzett, de amikor neki lesz váltóproblémája vagy őt zavarja meg a biztonsági autó, akkor majd én hozok rajta pontokat. Tudtuk, hogy nehéz verseny lesz, a többieknél kevesebb benzinnel, hátulról indulva. De remélem, hogy ez a két pont is számít majd a szezon végén!” – nyilatkozta a futam után a világbajnok.