Nick Heidfeld már a múlt heti silversetone-i teszten is hátfájdalmakkal küszködött, és nem tudott teljes munkát végezni. Akkor a tesztpilótát, Timo Glockot vetették be helyette, a versenyző pedig azt nyilatkozta, hogy a fájdalmai elmúltak.

A német pilóta a második, délutáni szabadedzésen megint rosszul érezte magát, mindössze 19 kört teljesített, 50 perc után el is hagyta az edzést. Így nyilatkozott:

Vettel Indianapolisban már beugrott egyszer

Vettel Indianapolisban már beugrott egyszer

Vettel Indianapolisban már beugrott egyszer


“Az edzés jól ment és szeretek ezen a pályán vezetni. Azért hagytam abba korán, hogy kíméljem a hátamat. A múlt héten Silverstone-ban voltak vele gondjaim, még most is érzem, ezért a biztonság kedvéért ma meg is vizsgáltatom.”

A BMW Saubernek még ma el is kell döntenie, hogy mi legyen, ha Heidfeld esetleg beteget jelent, vagy csak az orvosok nem engedik, hogy versenyezzen. Ha ez történne, a legvalószínűbb jelölt a helyére a tesztpilóta, Sebastian Vettel. A 19 éves német két hete az Amerikai Nagydíjon Robert Kubicát helyettesítette, 8. helyezésével pedig minden idők legfiatalabb F1-es pontszerzője lett.