Baumgartner világbajnok F1-est vezet 1

F1-es Renault-t vezethet

A World Series by Renault (WSR) július 14-15-én a Hungaroringre érkezik. A két formaautó-kategória – 3,5 és 2 literesek -, a Mégane-kupa és a magyar Clio-bajnokság versenyei mellett koncertek, családi programok és természetesen az F1-hez kapcsolódó látnivalók is lesznek.

A világbajnok Forma-1-es autóba például nem más ül majd – sőt, vezeti is! -, mint szomorú sorsú kis hazánk eddigi egyetlen Forma-1-es pilótája, Baumgartner Zsolt.

Baumgartner 2003-ban mutatkozott be az F1-ben, amikor a épp a Magyar Nagydíjon beugrott helyettesíteni a balesetet szenvedett Ralph Firmant a Jordannél, majd 2004-ben hosszas tárgyalások, és Izaura felszabadítása óta nem látott országos gyűjtőakció után helyet kapott a Minardinál.

Zsolti 2004-ben végig az olasz kiscsapatnál versenyzett, legjobb eredménye egy elcsípett pont volt az Amerikai Nagydíjon. A Minardi akkori – és utolsó – vezetőjével, Paul Stoddarttal azóta is jó kapcsolatban maradt, Zsolti idén tavasz óta az ausztrál milliárdos Champ Car-gárdájának hivatalos tesztpilótája.

A WSR-en még egy F1-es versenyzővel is találkozhatnak a kilátogatók: a BMW Sauber Indianapolisban versenyen is debütált tesztpilótája, Sebastian Vettel ugyanis a 3,5 literes kategóriában indul a sorozatban.