2002 F3000-es győztese és a Champ Car háromszoros bajnoka, a francia Sebastien Bourdais szerint kifut az időből, ha nem kap jövőre F1-es szerződést. Bourdais-t az évtized eleje óta hitegetik Forma-1-es lehetőséggel, jó ideig a Renault-val hozták hírbe, tavaly óta pedig a Red Bull “családhoz” kötődik, már többször is tesztelt a Toro Rossónak, és a júliusi belgiumi teszten megint autóba ül.

A 28 éves francia pilóta szerint itt lenne az ideje, sőt, az utolsó lehetséges időpontja, hogy végre az F1-be kerüljön. A francia versenyzőnek családja is van Amerikában, ezért egyre valószínűtlenebb, hogy valami komolytalan ajánlattal “be lehetne ugratni”. Bourdais így beszélt a helyzetéről:

A ChampCar-ban verhetetlen

A ChampCar-ban verhetetlen

A ChampCar-ban verhetetlen


“Ha összejön, akkor annak nagyon hamarosan össze kell jönne. Az ember már nem megy az F1-be 30 felett, én pedig 28 éves vagyok most, ezért elég egyértelmű, vagy jövőre, vagy soha nem kerülök be. Jelenleg három lehetőség van: maradok a Champ Car-ban, talán a Forma-1, talán a NASCAR. Ez elég sok talán.”

Bourdais elárulta, hogy egy kicsit unja már, hogy újra és újra bizonyítania kell az F1-be kerüléshez, tesztelés helyett egy versenyzői helyet szeretne végre:

“Tudom, hogy mire vagyok képes. Elég régóta csinálom már ezt. Egy jó autóval, jó körülmények között meg tudom csinálni. Csak azon múlik, hogy kapok-e lehetőséget!” – magyarázta Bourdais.