Kimi élvezi a Mgany Cours-i pályát

Kimi élvezi a Mgany Cours-i pályát

Kimi Räikkönen kiválóan debütált a Ferrarinál a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, de az utóbbi négy versenyben a dobogóra sem fért fel. Most viszont, a s ilverstone-i tesztek után nagyon bizakodik a finn, hogy végre újra jól szerepel majd a Ferrari.  

“A múlt hét tökéletes volt! Nagyon jó volt a teszt Silverstone-ban: az autó sokkal jobbnak tűnt, mint az észak-amerikai versenyeken. Nagyon magabiztos vagyok a magny-cours-i versenyt illetően. Új alkatrészeink vannak, mindenekelőtt elsősorban aerodinamikai elemek, de a teljesítmény terén is előreléptünk. Hogy ez mire elég, az majd Franciaországban derül ki, amikor ugyanolyan feltételek között lépünk a pályára, mint a riválisaink.”

A finn is osztja azt az általános nézetet, hogy idén szinte minden az időmérőn múlik:
“Idén alapvető fontosságú, hogy az ember az élről induljon, mert nagyon nehéz más autók mögé beragadva vezetni. Sajnos ezt meg is tapasztalhattam nemegyszer az elmúlt versenyeken.”

Räikkönen még sosem nyert Magny-Cours-ban, de ennek ellenére nagyon szereti a pályát:
“Igaz, sosem győztem itt, de nagyon élvezek ezen a pályán vezetni. Az aszfalt hihetetlenül egyenletes, lassú és gyors kanyarjaival pedig igazi kihívást jelent. Öt éve majdnem nyertem itt, vezettem, de egy olajfolton megcsúsztam, és Michael [Scumacher] megelőzött. Remélem, idén másképp alakul! Hét verseny után most fel kell zárkóznunk az ellenfeleinkhez, mindent megteszünk majd, hogy ezt elérjük!” – fogadkozott a ferraris.