Kubicáért Vettelt kérik cserébe?

Kubicáért Vettelt kérik cserébe?

A német sajtóban olyan találgatások kaptak szárnyra a héten, amelyek szerint a Red Bull tulajdonsa, Dietrich Mateschitz szemet vetett a BMW Sauber versenyzőjére, Robert Kubicára.

“Hamiltonon és Massán kívül a fiatal versenyzők közül Kubica teszi rám a legjobb benyomást” – idézi Mateschitzet a Bild című lap.

A lap szerint hamarosan meg is indulhatnak a tárgyalások Mateschitz, és a BMW-főnök Mario Theissen között. Theissen ugyanis nagyon szeretné, ha pártfogoltja, az Amerikai Nagydíjon bemutatkozott Sebastian Vettel minél előbb versenyezhetne.

Hogy mi lenne az üzlet lényege? Kubica a Red Bullhoz kerülne, cserébe pedig a jelenleg az energiaital-gyártóhoz is szerződéssel kötődő Sebastian Vettel “felszabadulhatna”.

A spekulációknak azonban ellentmond, hogy a lengyel versenyzőnek 2008 végéig érvényes szerződése van a BMW-vel, és Mario Theissen is cáfolta korábban, hogy idén le akarná cserélni Kubicát Vettelre és az is, hogy épp egy hete szellőztették meg, hogy a Red Bull jövőre is az idei párossal kíván indulni.