Kimi a Toyotához? Érdekes lenne.

Kimi a Toyotához? Érdekes lenne.

A silverstone-i pályán tegnap érdekes hír röppent fel: 2008-ban Kimi Räikkönen a Toyota csapathoz szerződik. A hír annyiban nem meglepő, hogy a rosszul teljesítő Ralf Schumacher leváltására már a fél mezőnyt hírbe hozták. Az viszont már érdekesebb, hogy most a finn versenyző neve is felmerült.

Ugyan egy kicsit Kimi is hasonló helyzetben van a Ferrarinál, mint a német a Toyotánál, azaz nem mindenki elégedett maradéktalanul a teljesítményével, de azért a lépték más. Räikkönen – annak ellenére, hogy mostanában tényleg egy kicsit kedvetlennek tűnik – még mindig jó versenyző, elég csak annyit felhozni, hogy az Amerikai Nagydíjon ő futotta a leggyorsabb kört. A váltás azért is lenne furcsa, mert a finn versenyzőnek 2009-ig szól a szerződése az olasz csapatnál, és a fizetése is a legmagasabb az egész mezőnyben, tehát a pénz sem jelenthet számára nagy vonzerőt.

Ha viszont mégis távozna a Ferraritól Räikkönen, visszatérhetne Michael Schumacher, akit néhányan már most is szívesen látnának újra az olasz csapatnál.

Ralf Schumacher jövőre biztosan megüresedő toyotás helyére hihetőbb jelöltek is vannak: szóba került már a jelenleg spykeres Adrian Sutil is – a csapat jól kereshetne az átigazoláson -, és a Hondánál idén tesztpilótai feladatokat ellátó Christian Klien is versenyezni szeretne 2008-ban.