Briatore Alonsóra fogad 1

Briatore hisz a spanyol sikerében

A Renault csapatfőnöke hisz benne, hogy volt versenyzője, Fernando Alonso idén is képes lesz megszerezni a világbajnoki címet, a spanyol nem változott meg, mindössze volt néhány nehézsége a csapatváltás miatt.
Briatore a spanyol Diario As című lapnak adott interjút.

“Michelinről Bridgestone-ra váltott, míg Hamilton már ismerte a gumit a GP2-ből. Az emberek mindent eltúloznak. Nem hiszem, hogy Fernando megváltozott volna, és szerintem idén is meg fogja nyerni a bajnokságot. Ha nyugodt marad, és csak magára figyel, mindenki mást pedig elfelejt, akkor győzni fog.”

A csapatfőnök szerint tavaly is voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy Alonsót már megverte Michael Schumacher, végül mégis más lett az eredmény.

“Mindenki azt gondolta, hogy már elveszett a cím. De bebizonyítottuk, hogy tévedtek. [Alonsónak] csak ugyanazt kell megismételnie, amit már korábban is megcsinált: csak a dolgára figyelni, és nem törődni semmilyen más zavaró dologgal” – tanácsolja Briatore.

A Renault háza táján mostanában az a hír keringett, hogy a finn újoncot, Heikki Kovalainent a csapatfőnök a Williamshez akarta “átbuktatni”. Briatore erre is kitért az interjúban, és határozottan cáfolta a híresztelést.

“A Forma-1-ben mindig túl sokat beszélnek. Az az igazság, hogy nem beszéltem Frank Williamsszel a pilótákról, és nem is vacsoráztam vele. Választottunk, és ragaszkodunk is ehhez. Heikkivel a jövőt választottuk. Nagyszerűen versenyzett Montrealban. Dolgozik rajta, hogy tisztába jöjjön a hibáival, nekünk pedig minden támogatást meg kell adnunk neki, és javítani kell az autónkon” – magyarázta Briatore.

Az olasz azt is elmondta még, a pletykák ellenére jövőre még biztosan a Renault-nál marad.
“Nem lett volna helyes ugyanakkor távozni a csapattól, amikor Fernando. De ezer más oka is van, például az azok iránti tisztelet, akik miattam, az én kérésmre vannak a csapatnál. Emberek, akik költözködtek, másik iskolába vitték a gyerekeiket, mindezt miattunk. Olyan csapat vagyunk, ahol nagyon fontos az emberi tényező.”