Ecclestone-t elküldték melegebb égtájra 1

Indyben így szeretik Bernie-t

Bernie Ecclestone még az Amerikai Nagydíj kezdetén azzal “kedveskedett” az ottani rajongóknak, hogy kijelentette, az USA nem fontos a Forma-1 (értsd: Bernie) számára. Szombaton ezt azzal tetézte, hogy a szervezők tétlenségét okolta a viszonylag kis érdeklődés miatt. (Az üres lelátókat mi is láthattuk a közvetítésen.) A helyi lapok ezt nyílt kihívásnak vették, és az indianapolisi pálya tulajdonosa, Tony George védelmére siettek. Persze a legjobb védekezés a támadás, ahogy a bölcsektől tudjuk…

Lássuk, miket is írtak a tengerentúli kollégák. A helyi Post-Tribune című lap ezt kérdezte Ecclestone-tól:

“Na ja, Bernie, mehetsz Oroszországba vagy Indiába, de mégis, melyik országban adja el a legtöbb autóját a Ferrari? – Amerikában, ha esetleg blokkolna az agyad!”

A korábban az F1-et támogató Indianapolis Star most bekeményített: “Az arrogáns F1 eltűnhetne Indyből!” – állt a főcímben. A újságíró így folytatta:
“Ők a pokoli vendégek. És itt az ideje, hogy lelépjenek. Hadd áruljak el valamit az F1-ről: Indyn kívül senkit sem érdekel ez a verseny. Sőt, az igazság az, hogy Indyben is csak kevesen törődnek vele.”

A sportközvetítésekkel foglalkozó ESPN hálózaton pedig Ecclestone-t “öreg Harry Potter”-nek nevezték. Ez mindenesetre vicces.