Robert Kubica a Kanadai Nagydíjon elszenvedett óriási bukását könnyen megúszta: a sérülései mindössze egy megrándult boka és egy agyrázkódás. Ő maga szeretne versenyezni, de a végső döntést egy mai vizsgálat után hozzák meg a FIA egészségügyi szakértői.

Bár a montreali Sacre Coeur kórház orvosai azzal bocsátották el hétfőn Kubicát, hogy versenyre alkalmas, vannak más vélemények is. Egy tekintélyes német orvos, Bernd Kabelka szerint halálos is lehet, ha a lengyel még egy agyrázkódást szenved véletlenül Indianapolisban.  

Halálos lehet Kubicának a verseny 2


“Szenzoros és motoros károsodások lehetségesek, és memóriazavarok is felléphetnek. Legrosszabb esetben a megduzzadt agy számára a nyomás végzetes is lehet. Úgy vélem borzasztóan veszélyes lenne Kubicának azonnal versenyeznie” – mondta egy német lapnak az orvos.

A Forma-1 volt “főorvosa”, Sid Watkins professzor is hasonlóna vélekedik, szerinte egy másodlagos sérülés veszélye “elég magas”.

Kubica neve és sisakja már fel is van szerelve az indianapolisi bokszban a garázs felett, de természetesen a BMW Sauber tesztpilótái, Sebastian Vettel és Timo Glock is a helyszínen vannak, készen arra, hogy ha kell, akkor helyettesítsék a lengyel pilótát.