Bár a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton megnyerte a Kanadai Nagydíjat, de a McLaren vezetője, Ron Dennis nem volt túl boldog a futam után a biztonsági autó feltűnése miatt.

“Őszintén csalódott voltam a biztonsági autó versenyünkre gyakorolt hatása miatt” – mondta Ron Dennis riportereknek. Ez a probléma a Forma-1-es pilóták szövetségében is felmerült, mert nem korrekt a versenyzőkkel szemben, miután a csapatok irányításán kívül van.

“Ez egy olyan változtatás, ami okkal történt, de túl sok hatása volt a mostani versenyre, és lesz majd más futamokra

Hamilton jól járt a biztonsági autóval

Hamilton jól járt a biztonsági autóval

Hamilton jól járt a biztonsági autóval


is. Remélem, a FIA és más csapatok is tanulni fognak a mai napból, és tehetünk valamit szezon közben a szabályváltozásokért, hogy elkerüljük a jövőben más versenyzők büntetését, mert ez bárkivel előfordulhat” – beszélt a történtekről Dennis.

2007-ben új szabályok vonatkoznak a biztonsági autókra. Amíg a safety car mögé felsorakozik a mezőny, addig senki nem hajthat a boxba. Ha valaki mégis megteszi, akkor büntetésre számíthat.

A McLarent azért zavarta az eset elsősorban, mert Nico Rosberg mellett Fernando Alonso is rosszkor tankolt, mindketten áthajtásos büntetést kaptak, 10 másodperces megállással fűszerezve. A Mercedes sportigazgatójának nyilatkozatából az derült ki, hogy nem trükközni akartak: “Ha üres a tank, akkor ki kell menni a bokszba, még ha büntetést kap is – mondta Norbert Haug.

“Ez nem működik a Forma-1-ben. Mennyire butának néznének minket, ha hagynánk, hogy kifogyjon az üzemanyag a biztonsági autó miatt. Ez egyszerűen inkorrekt, nemcsak velünk szemben, de bárkivel”- beszélt Dennis.