A Super Agurik a Kanadai Nagydíj egész hétvégéjén jól szerepeltek: az edzés is jól ment, az időmérő is, és a versenyen sem vallottak szégyent. A Forma-1-ben idén még csak második évét töltő csapat másodszorra szerzett pontot a szezonban, Takuma Sato még a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót is megelőzve lett hatodik, három pontot gyűjtve a japán kiscsapatnak.

De még ennél is jobban alakulhatott volna a futam a Super Aguri számára, ha nincs egy fránya hód a pályán: a csapat brit versenyzője, Anthony Davidson ugyanis a harmadik helyen is autózott az egyik biztonsági autós szakasz alatt. De

Taku a világbajnokot is megelőzte

Taku a világbajnokot is megelőzte

Taku a világbajnokot is megelőzte


a pontszerzést megakadályozta egy pályára keveredett hód, amelyet Davidson véletlenül elütött. Az ütközés miatt az Aguri első szárnya letört, így a brit egy nem tervezett bokszkiállásra kényszerült.

“Kár amiatt a hód miatt! Jól keresztbe tett. Annál a sebességnél egyszerűen nem láttam, nem is értettem, hogy miért blokkolt az első kerekem” – mesélte a verseny után Davidson.

Takuma Sato viszont maradéktalanul örülhetett a futam után, a keményebb keverékű gumival ugyanis jelentős előnybe került a többiekkel szemben a verseny utolsó köreiben, így már-már akadálytalanul tört előre a pontszerző helyeken, egészen a három pontot érő hatodik pozícióig.

“Ez volt a legeslegszebb nap az egész versenyzői pályafutásom alatt!” – lelkendezett a japán a verseny után.

Ez történt a futamon: