Készülhetnek a spanyol újságírók, hiszen elképzelhető, hogy megismétlődik a Monacói Nagydíj mclarenes küzdelme. És ha hisznek a brit zsurnaliszták akkori állításaiban, akkor most lehet, hogy Alonsót nem hagyja előzni majd a csapat.

Legalábbis, ha abból indulunk ki, amit a McLaren vezetője mondott Kanadában. Ron Dennis elmondta, nem lesz lelkifurdalása, ha azt kell mondani a pilótáinak a futam vége felé, hogy tartsák meg helyüket, ha úgy szükséges, annak ellenére, hogy ebből komoly felháborodás volt az előző futam után.

Vajon eldöntötte már a csapat, hogy ki fog nyerni? “Engedjük, hogy versenyezzenek egymással, mindaddig a pontig, amíg úgy érezzük, hogy stratégiailag rendben van, amíg megőrizzük a pozícióinkat.” – mondta Dennis.


Fernando Alonso, aki az időmérőn csapattársa mögé, a második helyre szorult, úgy nyilatkozott, nem fog minden áron a győzelemért hajtani vasárnap, főleg ha második kerékcserék után is még Hamilton mögött lesz.
“A második kerékcsere, vagy tíz kör után, teljesen normális, ha küzdesz a csapattársad ellen, ha nem vagy agresszív és nem harcolsz a Ferrarival, vagy valaki mással” – mondta az autosport.com-nak spanyol.

“Holnap, hány körös a verseny? 65,66, 70? Ha nem leszek az első helyen, és nem kell egy Ferrarival, vagy egy BMW-vel versenyeznem, semmit nem fogok kockáztatni. Szükségem van arra a nyolc pontra. Brazíliában kell megnyerni a világbajnokságot nem itt.” – tette hozzá Alonso.