Robert Kubica tavaly nem sokkal a Kanadai Nagydíj után vette át a kanadai világbajnok, Jacques Villeneuve helyét a BMW Sauber csapatnál. A lengyel egy montreali lapnak nyilatkozva nem tett lakatot a szájára a témával kapcsolatban:

“Igazán örülök, hogy így történt. Vele és érte dolgoztam, a pénteki edzéseken próbáltam a lehető legjobban segíteni őt. De nem fogok sírni, mert az ő helyét vettem át. Ilyen az élet, néha így alakul” – mondta kanadai kollégájáról Kubica, hozzátéve azt is, hogy a csere óta egyáltalán nem áll kapcsolatban Villeneuve-vel.

A lengyel gyorsan bizonyított

A lengyel gyorsan bizonyított

A lengyel gyorsan bizonyított


A hétvégi Kanadai Nagydíj kilátásaival kapcsolatban Kubica bizakodó, arra számít, hogy a BMW közelebb kerülhet a két élcsapathoz:

“Montreal és Indianapolis alacsony leszorítóerőt kívánó pályák, és tavaly mindig jól teljesített az autónk az ilyen helyszíneken, remélem, hogy az F107 is megtartotta ezt a tulajdonságát. Mindenesetre a kétnapos Paul Ricard-i teszt, amikor Montrealra készültünk, ezt mutatta. Azt hiszem, közelebb leszünk a Ferrarikhoz és a McLarenekhez, mint Monacóban voltunk. Persze ez csak jósolgatás, majd meglátjuk” – latolgatta az esélyeket a lengyel.