Giancarlo Fisichella negyedik helyezésével a Monacói Nagydíjon megszerezte a szezon elején ijesztően gyenge Renault eddigi legjobb eredményét, és bízik benne, hogy a következő, kanadai versenyen is jó formában lesznek.
 
“Azt hiszem, van okunk az optimizmusra. Jól alakulnak a dolgok a csapatnál az elmúlt hetekben, jobb az autó egyensúlya és a tapadása is. Mindkét gyárunk teljes gőzzel dolgozik az autó fejlesztésén, mindenki erőn felül teljesít. Nagyszerű munkát végeztek eddig is, a kemény munka pedig kamatozni fog, biztos vagyok benne, hogy Kanadában is jó formában leszünk.”

Monacóban jól ment Fisichella

Monacóban jól ment Fisichella

Monacóban jól ment Fisichella


Az olasz pilóta örömmel néz a montreali verseny elé:
“Fantasztikus verseny egy fantasztikus városban. Szép emlékeim vannak erről a futamról, hiszen már négyszer álltam itt dobogóra. Remélem, hogy idén is jó verseny lesz mind nekem, mind a csapat számára. Persze egy utcai pályáról van szó, ezért pénteken még elég csúszós lesz, de ahogy idővel felgumizódik, a tapadás is jobb lesz. Különösen figyelek majd a legjobb fékezési pontok megtalálására és arra, hogy a legjobb íveken tudjam átvinni a lendületet a kanyarokban, mert ez a kulcsa a jó köridőnek” – magyarázza Fisichella.

Giancarlo optimizmusát a csapat is osztja, Alan Permane, a fő versenymérnök a BMW utolérését jósolja:
“A Monacóban bevetett, és a következő versenyre tervezett fejlesztésekkel, azt hiszem, előnyt szereztünk a középmezőnnyel szemben. Eddig egyik szemünket a visszapillantón tartva versenyeztünk, a Williamset, a Toyotát és a Red Bullt figyelve. De egy hagyományosabb pályán már lőtávolunkba kerülhet a BMW is” – mondja a francia szakember.