Giancarlo Fisichella negyedik helyezésével a Monacói Nagydíjon megszerezte a szezon elején ijesztően gyenge Renault eddigi legjobb eredményét, és bízik benne, hogy a következő, kanadai versenyen is jó formában lesznek.
 
“Azt hiszem, van okunk az optimizmusra. Jól alakulnak a dolgok a csapatnál az elmúlt hetekben, jobb az autó egyensúlya és a tapadása is. Mindkét gyárunk teljes gőzzel dolgozik az autó fejlesztésén, mindenki erőn felül teljesít. Nagyszerű munkát végeztek eddig is, a kemény munka pedig kamatozni fog, biztos vagyok benne, hogy Kanadában is jó formában leszünk.”

Monacóban jól ment Fisichella

Monacóban jól ment Fisichella


Az olasz pilóta örömmel néz a montreali verseny elé:
“Fantasztikus verseny egy fantasztikus városban. Szép emlékeim vannak erről a futamról, hiszen már négyszer álltam itt dobogóra. Remélem, hogy idén is jó verseny lesz mind nekem, mind a csapat számára. Persze egy utcai pályáról van szó, ezért pénteken még elég csúszós lesz, de ahogy idővel felgumizódik, a tapadás is jobb lesz. Különösen figyelek majd a legjobb fékezési pontok megtalálására és arra, hogy a legjobb íveken tudjam átvinni a lendületet a kanyarokban, mert ez a kulcsa a jó köridőnek” – magyarázza Fisichella.

Giancarlo optimizmusát a csapat is osztja, Alan Permane, a fő versenymérnök a BMW utolérését jósolja:
“A Monacóban bevetett, és a következő versenyre tervezett fejlesztésekkel, azt hiszem, előnyt szereztünk a középmezőnnyel szemben. Eddig egyik szemünket a visszapillantón tartva versenyeztünk, a Williamset, a Toyotát és a Red Bullt figyelve. De egy hagyományosabb pályán már lőtávolunkba kerülhet a BMW is” – mondja a francia szakember.