A hír igazán nem újdonság, a Forma-1 belső köreiben már többször is azt beszélték, hogy a Renault elhagyja a Forma-1-et, a gyár igazgatója, Carlos Ghosn már korábban is utalt erre, most azonban már-már ultimátumszerűen nyilatkozott a kérdésről.

“Számomra a tendencia számít. Ha a helyzet az, hogy a negyedik-ötödikek vagyunk, és nincs is remény a javulásra, a győzelemre, akkor miért maradjunk? Nem azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy elmondhassuk: mi is itt vagyunk! Nem ezt akarjuk. Nagyon bízok benne, hogy a csapat képes lesz sokkal jobban teljesíteni az idény második felében, és hogy a legmagasabb szinten vehetünk részt a küzdelemben” – mondta Ghosn vasárnap.

“Azért vagyunk itt, hogy győzzünk, hogy teljesítsünk. Persze nem kérhetem Flaviót [Briatore, a csapatfőnök], hogy minden évben nyerjünk, de mindig az élvonalban kell lennünk. Mindig az idény két-három esélyes csapata között kell lennünk. Ez nagyon fontos.”

Monacóban jól ment Fisichella

Monacóban jól ment Fisichella

Monacóban jól ment Fisichella


A szezon eleji gyengélkedés okát Briatoréhoz hasonlóan Ghosn is abban látja, hogy a csapat túl sok energiát fordított a bajnoki cím megszerzésére tavaly:
“Tavaly az összes erőforrásunkat a bajnoki cím megszerzésére fordítottuk. Sikerült is, győztünk. Ennek azonban az volt az ára, hogy kevés figyelmet fordítottunk a következő évre.”

Ghosn a vasárnapi futam után egy kicsit talán megnyugodhat, a Renault tényleg a javulás jeleit mutatja, Giancarlo Fisichella negyedik helye Monte-Carlóban végig biztos volt, az eredmény magáért beszél, ez idén a csapat eddigi legjobbja.