Jarno Trull első és eddigi egyetlen futamgyőzelmét Monte-Carlóban szerezte 2004-ben a Renault-val. Míg a Spanyol Nagydíj szerencsétlenül, pont nélkül végződött a Toyoták számára, az olasz versenyző a tegnapi második szabadedzésen a ragyogó negyedik időt autózta. De hogy ez mit jelenthet a versenyre nézve, abban Trulli sem egészen biztos.

“Realistán szemlélve tudom, hogy nem célozhatjuk a győzelmet, de Monte-Carlóban bizonyos körülmények között előfordulhat, hogy az ember nyer vagy elcsíp egy dobogós helyezést. De ugyanígy oda is veszhet minden, ahogy tavaly velem is történt, amikor öt körrel a vége előtt elromlott a sebességváltóm” – magyarázza Trulli.

Három éve nyerni tudott Monacóban

Három éve nyerni tudott Monacóban

Három éve nyerni tudott Monacóban


“A szabadedzés nem ment rosszul, de nem bízom el magam, mert Monte-Carlo bármikor hozhat valami meglepetést. Mindig jól éreztem itt magam, és most is elég gyors voltam, de az időmérő előtt nem mondhatok semmi érdemlegeset.”

A csapat esélyeiről így beszél Trulli:
“A Renault, a Red Bull és a Williams mellett mi is folyamatosan a mezőny második csoportjában vagyunk. Szeretnénk ennek a csoportnak az élére kerülni, és nem veszíteni további értékes pontokat, ahogy az Spanyolországban történt.”