Idén először hazánkban is bemutatkozik a 2005 óta létező World Series by Renault versenysorozat. Július 14-15-én a Hungaroringen száguldanak majd a versenyautók. Az elnevezés három kategóriát takar, míg a Formula Renault 3,5 és az Eurocup Formula Renault 2,0 a Forma-1-hez hasonló versenyautók küzdelme, addig az Eurocup V6 Mégane Trophyban  az utcai autókra jobban emlékeztető járművek csatáznak.  

A Formula Renault-sorozat a Forma-1 eddigi előszobájának tekinthető, hiszen Kimi Räikkönen is innen került a

Izgalmas csata várható

Izgalmas csata várható

Izgalmas csata várható


király kategóriába, de Robert Kubica, Lewis Hamilton, Felipe Massa is versenyzett a sorozatban, a BMW tesztpilótája, Sebastian Vettel jelenleg is indul.

Ami igazán különlegessé teszi a versenysorozatot, hogy a nézők ingyen vehetnek részt a rendezvényen, illetve szabadon bemehetnek a paddockba is. A jegyek a Renault-márkakereskedésekben kérhetők június 15-től. Ha valakit csak a hazai pilóták érdekelnek, a külföldiek nem, azok se maradjanak otthon, hiszen a magyar Clio Kupa verseny is része a programnak.

A látványos futamokon kívül felvonulnak a Renault történelmi versenyautói, illetve a Renault-gyűjtők oldtimerei is, valamint bemutatkozik az ING Renault F1-es csapat is. A számos érdekesség mellett a tavalyi vb-győztes R26-os versenyautót, valamint az autó ?szívét?, a V8-as RS26-ot is kiállítják.