Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke elégedetlen a jelenlegi pontozási rendszerrel, mert szerinte nem helyes arányban díjazza az eredményeket.
 
“Egy komoly bajnokságban, amely megfelelően jutalmazza a győzelmet, mi lennénk az élen” – utalt Montezemolo arra az ellentmondásra, hogy Felipe Massa két futamgyőzelem után a harmadik, míg Lewis Hamilton győzelem nélkül vezeti a világbajnokságot.

Montezemolo elégedetlen a helyzettel

Montezemolo elégedetlen a helyzettel

Montezemolo elégedetlen a helyzettel


A pontozási rendszert 2003-ra változtatták meg, hogy az akkori óriási Ferrari-fölényt mérsékeljék valahogy, de most, ennyire kiegyenlített viszonyok mellett talán tényleg aránytalan egy kicsit. Míg 2002-ig a győztes tíz pontot kapott, a második pedig csak hatot, addig ma a második hely nyolc pontot ér, súlytalanítva a futamgyőzelmet. Ez teszi lehetővé, hogy az eddig “csak” dobogós helyezéseket elérő újonc, Hamilton vezethesse a bajnokságot.

Ha a régi pontrendszer szerint számolnánk, jelenleg egészen más lenne a helyzet: az élen Massa állna, őt egy ponttal lemaradva követné Fernando Alonso, míg Hamilton csak a harmadik lehetne.

A változtatás szükségességéről még az idény kezdete előtt maga Bernie Ecclestone is beszélt, ugyanezekre az érvekre alapozva, pedig akkor még nem is tudhattuk, hogy mennyire aktuális lesz a kérdés négy futam után.