Mario Theissen, a BMW-Sauber csapatfőnöke cáfolta, hogy elbocsátanák Nick Heidfeld elszúrt kerékcseréjének felelőseit. A bokszutcai hiba miatt a német versenyző kilenc helyet esett vissza a versenyben, és talán ha a váltó meghibásodása miatt nem esett volna ki végül, keményebb retorzió is lehetne.

A verseny után lefolytatott vizsgálat szerint az elrontott kerékcseréért mind a jobb első keréknél dolgozó szerelő, mind a “nyalókás ember” felelős, sőt, talán még mások is. A kerékcsere is elhúzódott, és az autó indítását jelző táblát is korábban emelték fel a kelleténél, így fordulhatott elő, hogy Heidfeld rögzítetlen kerékkel kényszerült megtenni egy teljes kört a pályán. Hiba volt az is, hogy egyetlen BMW-s sem sietett a néhány méter után megálló pilóta segítségére – még a szomszédos Toyota-szerelő nyilvánvaló figyelmeztetése után sem.  

Heidfeld végül váltóhiba miatt kiszállt

Heidfeld végül váltóhiba miatt kiszállt

Heidfeld végül váltóhiba miatt kiszállt


“Egy kisebb örökkévalóságig vártam, de nem jött senki, úgyhogy végül elindultam. Ilyennek többet nem szabad megtörténnie” – mondta az esetről a hiba áldozata, Heidfeld.

A csapatfőnök azonban nem követel fejeket az eset után:
“Nem, az incidensnek nem lesznek személyi következményei – azon kívül, hogy a csapatnak ezután még többet kell majd gyakorolnia, és jobban figyelnie a segítőkész toyotás kollégák figyelmeztetéseire” – nyilatkozta Theissen.

Palik szerint a rézsűs nyüst tartotta vagy Heidfeld fogta a kereket :-)