Bruno Senna, az 1994-ben elhunyt Ayrton Senna unokaöccse már a Forma-1 előszobájában van: a brazil pilóta a GP2-sorozat hétvégi barcelonai fordulóján megszerezte első futamgyőzelmét, jelenleg második a bajnokságban. Gerhard Berger, a Toro Rosso csapatfőnöke – és a nagy Senna volt csapattársa – jövőre szívesen látná a csapatnál a nagynevű versenyzőt.

Vezethetné ezt is, de akarja-e?

Vezethetné ezt is, de akarja-e?

Vezethetné ezt is, de akarja-e?


Bár olyan találgatások is szárnyra kaptak, hogy Berger már idén beemeli a brazil versenyzőt a faenzai gárdába, a csapatfőnök kizárta ezt a lehetőséget. “Legkorábban 2008-ban” – mondta az osztrák.

Senna mellett a Toro Rossónál jövőre sokan a háromszoros ChampCar-bajnok francia Sebastien Bourdais-t tartják esélyesnek a versenyzői posztra. Ezt megerősíti az is, hogy a pilóta tavaly december után ezen a héten a franciaországi Paul Ricard pályán, majd júliusban Spában tesztel a csapatnak.

A látszat ellenére Bourdais egyelőre még nem mond semmi biztosat a Toro Rossó-s lehetőségről.

“Még nem dőlt el semmi, azonban nagyon hálás vagyok a Toro Rossónak, amiért lehetőséget adtak arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes az F1-ben. Izgalmas lehetőség, és mindent bele is adok majd” – írta honlapján a ChampCart idén is vezető Bourdais.