Nick Heidfeld korábban már többször is kritizálta a csapatvezetést amiatt, hogy a nagydíjak előtti pénteki szabadedzéseken az egyik versenyző nem ülhetett az autóba, helyette a csapat tesztpilótája, Sebastian Vettel autózott. A BMW volt az egyetlen csapat a mezőnyben, ahol péntekenként nem vezethetett mindkét versenyző.

 

Kubicáért Vettelt kérik cserébe?

Kubicáért Vettelt kérik cserébe?


A versenyzők panasza főleg arra vonatkozott, hogy az autóban eltöltött rövid idő a jó beállítások megtatlálására kevés, ezért hátrányba kerülnek. Heidfeld és versenyzőtársa, Robert Kubica nyomására a csapatvezető, Mario Theissen már korábban ígéretet tett, hogy a csapat átgondolja majd a kérdést, tegnap pedig bejelentette a döntést.

 

“Ahogy már jeleztük, a tengerentúli futamok után megvizsgáltuk a nagydíjak pénteki felállásának ügyét. További döntésig péntekenként csak a versenyzők lesznek a pályán” – mondta Theissen.

 

Úgy tűnik, hogy Nick Heidfeld pozíciója a BMW-nél egyre erősebb. Három negyedik helyét követően a spekulációk tárgyát képező – egyelőre még eldöntetlen – jövő évi szerződés egyre biztosabbnak látszik, hiszen a csapatvezető épp saját favoritját, Vettelt ütötte el a vezetéstől ezzel a döntéssel, méghozzá Heidfeld nyomására.