Bár a múlt heti barcelonai teszten sokat dolgoztak az elmúlt két év világbajnokai, a csapat olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella nem hiszi, hogy a hétvégi spanyol futamon jelentősen jobb lehetne a Renault. “Amit itt [Barcelonában] végeztünk, azzal jó irányba haladunk, de mindenki más is fejlődik, így nem léptünk előre nyagyot. A különbség ugyanakkora, még sokat kell fejlődnünk” – magyarázta az olasz pilóta.

“De bízom magunkban, keményen dolgozunk és összpontosítunk, hogy javítsunk” – tette hozzá.

Fisichella szerint a Renault legfőbb gondja továbbra is a gyenge tapadás, amin csak sok munkával lehet javítani.

“Általában kevés a tapadásunk. Fékezésnél az autó hátulja instabil, a gyors kanyarokban pedig nagyon alulkormányzott. A legutóbbi versenyen másfél másodperc hátrányban voltunk, ami nagyon sok! Nem számítottunk erre. De bármi is az oka, nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy megoldjuk.”

Korábban már a csapatfőnök, Flavio Briatore is hivatkozott hasonló okokra, most Fsichella is a gumiváltás környékén látja a hibát, de kicsit másképp, mint a főnöke:

“Nem a Bridgestone-nal van gond. Nézzük csak meg a McLarent, ők is Michelinről váltottak Bridgestone-ra, mégis övék a leggyorsabb autó. Talán még mindig nem értjük jól az új gumikat” – mondta.