A keddi egész napos eső után tegnap derült ég fogadta a barcelonai teszt harmadik napján a versenyzőket, a munkát csak a délutáni erős szél nehezítette valamelyest.

Felipe Massa folytatta a csapat jó szereplését, miután szerdai tesztnapon ő ült a Ferrari volánjához. Az olasz csapat aerodinamikai elemeket próbált ki tegnap, Massa 100 kört teljesített, leggyorsabb köre három tizeddel volt jobb a Red Bull-lal második időt autózó Mark Webberénél.

Ha beválik akkor élesben is bevetik az új szárnyat

Ha beválik akkor élesben is bevetik az új szárnyat

Ha beválik akkor élesben is bevetik az új szárnyat


Az első háromba még Jarno Trulli fért be a Toyotával, a nap legtöbb körét pedig a negyedik legjobb időt elérő renault-s, Heikki Kovalainen teljesítette.

A világbajnok Fernando Alonso, aki kedden a rajongók nagy csalódására csak egyetlen kört futott, tegnap folytatta a McLaren új “duplafedelű” első szárnyának tesztelését. A spanyol az ötödik legjobb időt futotta.

Rájár rúd a Williams csapatra: hétfőn Kazuki Nakajima, tegnap pedig Nico Rosberg törte össze az autót. Bár hétfőről keddre még helyre tudták hozni az FW29-est, de Rosberg reggeli balesete után már nem tudták megszerelni az autót, így a csapat úgy döntött, hogy befejezik a barcelonai tesztet, és visszatérnek az angliai központba. A német pilóta nem sérült meg.

Nem sült el jól a szerdai tesztelés a Spykernek sem, Christijan Albers autója kora délután mondta fel a szolgálatot. Mivel a csapat már korábban úgy döntött, hogy az esős kedd miatt csütörtökön is folytatódó teszten nem maradnak, így ezzel számukra is véget ért a katalóniai tesztelés.

A többi csapat ma is folytatja a munkát a spanyol pályán.

 Teszt – Barcelona 2007.05.02

nem hivatalos eredmények:

1.  Massa        Ferrari               1:21.506 
2.  Webber       Red Bull-Renault      1:21.804  
3.  Trulli       Toyota                1:22.309 
4.  Kovalainen   Renault               1:22.378 
5.  Alonso       McLaren-Mercedes      1:22.579  
6.  Kubica       BMW Sauber            1:22.653  
7.  Button       Honda                 1:22.765 
8.  Davidson     Super Aguri-Honda     1:23.027 
9.  Speed        Toro Rosso-Ferrari    1:23.713  
10.  Albers       Spyker-Ferrari        1:24.870  
11.  Rosberg      Williams-Toyota       nincs mért idő