A holland Spyker csapat ugyancsak holland versenyzője, Christijan Albers nem lehet biztos a versenyzői helyét illetően, írja a német Sport Bild.

 

Pénze ellenére repülhet Albers 2


A német lapnak jelöltje is van Albers leváltására, a csapat német tesztpilótája, Markus Winkelhock személyében. A váltás oka az lehet, hogy Albers igen gyengén szerepelt eddig, még újonc csapattársát, Adrian Sutilt sem tudta megverni idén.

 

A Spyker csapatfőnöke, Colin Kolles ugyan nem erősítette meg, hogy a holland versenyző állása bizonytalan, de állítólag Albersnek mindenképpen bizonyítania kell a Spanyol Nagydíjon, hogy ne cseréljék le Winkelhockra a szezon további részére.

 

“Markus [Winkelhock] a tartalékversenyzőnk. Ha valamelyik pilótánk bármilyen okból nem versenyezhet, akkor ő fog. Teljes mértékben bízunk benne, tudjuk, mit tehetünk” – mondta Kolles.

 

Albers és Kolles viszonyán az sem javított, hogy a holland pilóta a Maláj Nagydíjon eltitkolta, hogy beteg, csak hogy Winkelhock ne ülhessen az autóba helyette. Ami mellette szólhat, az, hogy komoly szponzorokat hoz a csapathoz.

Winkelhock hamarosan több tesztlehetőséget kap, a francia Paul Ricard pályán ő vezeti majd a Spykert. “Keményen gyakorolok, hogy készen álljak, ha a csapatnak szüksége lesz rám” – nyilatkozta Winkelhock.