Bár az Ausztrál Nagydíjon Kimi Räikkönen az első helyről indulva nyert, sem Malajziában, sem Bahreinben nem sikerült az első sorba kvalifikálnia a Ferrarival.

„Sok pontot szereztünk, még jobbak lehettünk volna. Nem tudtunk annyit kihozni az autóból, amennyit szerettünk volna” – mondta Kimi.

Nem ez az első kitüntetése
Melbourne-ben győzött utóljára

Melbourne-ben győzött utóljára


„Tagadhatatlanul a kvalifikáció a probléma. A versenytempónk jó, bárkivel versenyképesek vagyunk, de egy körön még nem vagyunk elég jók. Ha pedig nem vagyunk az élen rögtön az elejétől, akkor búcsút is inthetünk a győzelmi esélynek” – folytatta a finn.

Más kérdés, hogy mit mondana a Ferrari másik pilótája, Felipe Massa a kvalifikációs szereplésről, ő ugyanis komoly fölénnyel nyerte az időmérőt az utóbbi két versenyen.

Räikkönen jelenleg 22 ponttal a bajnokság első helyén áll holtversenyben a két McLaren-pilótával, Fernando Alonsóval és Lewis Hamiltonnal, de a ferraris versenyző szerint mindhárom eddigi versenyt megnyerhette volna, ha jobban alakulnak a dolgok.

„22 pont nem kevés, ahogy már mondtam, de szerintem begyűjthettem volna a maximális pontszámot is. Biztos vagyok abban, hogy még erősebbek lehetünk, ha sikerül elérnünk az autó optimális teljesítményét, ezen dolgozunk majd a következő teszteken.”

A jelenlegi erőviszonyokat így értékeli Räikkönen:

„Jelenleg legalább két autó és négy pilóta van ugyanazon a szinten, szóval sűrű lesz. A szurkolóknak biztosan izgalmas lesz, nekünk pedig a legkisebb hibát sem szabad elkövetnünk, ha nyerni akarunk.”