A Bahreini Nagydíjon a BMW Sauber csapat megismételte eddigi legjobb eredményét, Nick Heidfeld a negyedik, míg Robert Kubica a hatodik helyen ért célba, nyolc pontot gyűjtve ezzel. A lengyel versenyző végre be tudta fejezni a futamot, így már ő is pontokat szállított a csapatnak.

 

A BMW-nél jelenleg nagyon elégedettek, és tovább szeretnék csökkenteni a két élcsapattól való lemaradásukat. A csapatfőnök, Mario Theissen magabiztosan nyilatkozott a verseny után:

 

Egyre erősebb a BMW 2


“Ez volt a BMW Sauber eddigi legerősebb versenye. Nagyon boldogok vagyunk, mert ugyan egyrészt ez megint csak egy negyedik hely, de nagyon különleges negyedik hely, mert most először képesek voltunk tartani a lépést az élcsapatokkal. Nick [Heidfeld] volt az egyetlen versenyző az első hatból, aki a pályán lépett előre, képes volt a világbajnok Alonsót megelőzni. Egyértelműen nagyon jó most a hangulatunk, és azt hiszem, már az előttünk lévő csapatok is kezdenek aggódni miattunk.”

 

Alátámasztja ezt Norbert Haug, a McLaren Mercedes sportigazgatójának friss nyilatkozata is:

“Szerintem a BMW Sauber is hamarosan versenyt fog nyerni.”

 

Theissen azt is elmondta, hogy ők maguk is meglepődtek kicsit, hogy milyen jók voltak Bahreinben, mivel Sepang óta nem fejlesztettek semmit.

“Nem tudom, mitől voltunk ennyire versenyképesek itt. Lehet, hogy a többieknek voltak nehézségeik, vagy nekünk ment rosszabbul egy héttel korábban. Kíváncsi leszek Barcelonára, ott majd meglátjuk, hogy pályaspecifikus volt-e a dolog. Ha versenyképesek leszünk Spanyolországban, akkor szinte mindenütt azok lehetünk” – mondta a csapatfőnök.

 

Az elmúlt hetekben a BMW-t illetően a leggyakoribb beszédtéma Heidfeld jövő évi szerződése volt. A német versenyző a stabil eredményekkel egyre jobban bebiztosítja helyét a csapatnál, de a szerződésre még várnia kell. Ő maga ezt mondta Bahreinben: “Ha csapatfőnök lennék, szerződtetném magam!”

 

Theissen azonban továbbra sem akar egyértelmű döntést hozni, mindenesetre Heidfeld bizakodhat.

“Ne számítsanak azonnali döntésre, de jelenleg Nick vagy a BMW szempontjából sincs ok változtatásra” – mondta szűkszavúan a csapatfőnök.