Schumacher tesztelt a Ferrarinak! 1

Schumacher tesztelt a Ferrarinak!

A Ferrarinál jelen állapot szerint a legtöbbször Felipe Massa volt gyorsabb a teszteken, de a legtöbben Räikkönentől várják a jó teljesítményt. A Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt az Auto Motor und Sportnak adott intejújában így beszélt erről: “Felipe Massa 25 éves, nagyon tehetséges, rendkívül elszánt és talán ő a leginkább alábecsült pilóta. Kimi? Egyszerűen kedvelem őt, annak ellenére, hogy alig ismerem. Szerény, elszánt, és egyáltalán nem arrogáns.

Todt elárulta, nem foglalkoztatják a finn pilótáról a bulvársajtóban megjelent hírek: “És ha szeret szórakozni, mi van abban? Az a fontos, hogy elvégezze a munkáját, és biztos vagyok benne, hogy ezt meg is teszi majd.”

Az utóbbi két évben a Ferrari alulmaradt a világbajnokságban a Renault-val szemben, ám Todt nem hibáztatja a versenyzőket. “Mint minden pilótának, a mieinknek is olyan autó kell, amivel nyerni tudnak. A miénk a felelősség, hogy ezt rendelkezésükre bocsássuk. Azért veszítettük el 2006-ban a világbajnokságot, mert a versenyautónk nem volt eléggé megbízható.”

Úgy tűnik, a Ferrari mindkét versenyzője esélyes lehet a bajnoki címre, de végül csak egyikük fog nyerni, a csapatbajnoki címhez pedig összefogás kell. Erre is rákérdeztek a német lap munkatársai. “A pilótáink tisztelik egymást, de világos, hogy mindketten igazán ambiciózus természetűek. Michael és Felipe barátok voltak. Kimi és Felipe viszont egyelőre nem ismerik olyan jól egymást, de megosztják egymással az információikat az autóról. Ez az, ami számít.”

Több újságban is megjelentek olyan találgatások, hogy Michael Schumacher azért vesz részt a csapattal az új autó tesztjein, mert ő lesz a csapatfőnök. Todt azonban jobban örülne, ha pilóta maradt volna.

“Michael rendkívüli versenyző volt, egyedülállóan sok bajnoki címmel és győzelemmel. Új ritmusban szeretne élni, más dolgokat szeretne csinálni, és több időt akar azokkal eltölteni. Nem akarja magát újra nagy nyomásnak kitenni. Ha azt akarta volna, vélhetően a versenyzői karrierjét folytatta volna. Mi is jobban szerettük volna meghosszabbítani a szerződést. Nagyon sokat tud az autókról, de nem csak a versenyautókról. Nemrég újra tesztelt nekünk, kipróbálta az egyik utcai autónkat. Igazán boldog lennék, ha odajönne hozzám, és azt mondaná: A csapatvezetés a következő lépcső a karrieremben.