A legutóbbi El Classicón, a spanyol csúcsrangadón, Raúl és Van Nistelrooy góljaival 2-0-ra verte a Barcelona futballcsapatát a Real Madrid a Santiago Bernabéu stadionban. Közben kisült, a királyi klub mezébe bújik egy minden eddiginél gyorsabb játékos: Ramon Calderon klublenök bejelentette, hogy jövőre az egyik Forma-1-es versenyautó a Reált fogja reklámozni: “Már elkészítettük a látványterveket is. Tiszta fehér lesz a karosszéria, rajta pedig csapatunk címere.”

Köztudott, hogy Fernando Alonso a Real Madrid nagy szurkolója, így nem véletlen, hogy a vasárnap esti nagy rangadó előtt a szurkolók a Bernabéu stadion kivetítőin izgulhatták végig, hogyan szerzi meg kedvencük második világbajnoki címét.

Ezért adná magát az ötlet, hogy a spanyol pilóta autója viselje magán a csapat logóját, csak kérdés, hogy mit szólna ehhez a McLaren többi szponzora. Feltételezésünk szerint legfeljebb a szabadedzéseken kaphat egyedi színt az adott autó. A legnagyobb esélye azonban a Red Bullnak van egy ilyen szerződés aláírására, ne feledjük, idén teljesen supermanes jelleget öltött a csapat Monacóban, míg tavaly a Star Wars elevenedett meg ugyanott.

A királyi gárda elnöke elmondta, hogy két versenyen fog feltűnni a különleges fényezés, az egyik éppen a Spanyol Nagydíj helyszíne lesz. Ezzel pedig be is viszi a legnagyobb ellenlábasnak a gyomrost, hiszen a futamot a Barcelonához közeli katalán versenypályán rendezik.

Nem véletlen egyébként, hogy a Real a Forma-1-ben is népszerűsíti magát, ugyanis, Fernando Alonsónak hála, hatalmas népszerűségnek örvend a sport Spanyolországban. A hispánok korábban a fociért rajongtak jobban, de mostanára az F1 népszerűségben legalábbis beérte azt. Ez olyannyira így van, hogy hétfőn csak néhány spanyol lap címoldalára került ki a Real-Barca 2-0, míg Fernando Alonso vb-győzelme mindenhol ott díszelgett.