“A csapat számára sokkal fontosabb a konstruktőri pontverseny. Az az érzésem, egyesek direkt hibáznak, hogy egyéniben ne tudjam megvédeni a címet. Talán nem akarják, hogy az egyes rajtszámot magammal vigyem az új csapatomhoz.” – nyilatkozta Fernando Alonso, aki az elmúlt hétvégén “csak” a második helyen végzett a Kínai Nagydíjon, és így először nem ő áll az összetett pontverseny élén az idei szezonban.

A címvédő nyilatkozata kicsit sántít, hiszen már az év elején bejelentette, hogy a 2006 után a McLarenhez igazol, és a csapat már akkor “szabotálhatta” volna a versenyeit.

Alonso hibázott

Némiképp persze érthető Alonso bosszúsága, hiszen vizes illetve száraz pályán is gyorsabb volt a hétszeres világbajnoknál, de egy elpuskázott kerékcsere, és a rossz abroncsok miatt esélye sem volt, hogy megtartsa több mint 20 másodperces előnyét Schumacherrel szemben. Egyes híresztelések szerint a boksz utcában ismét az a szerelő hibázott a kerékcserénél, aki miatt a Hungaroringen feladni kényszerült a versenyt a spanyol pilóta.

A megbomlott egységre utal, hogy a csapat technikai igazgatója nyilvánosan bejelentette: Alonso kérte az első gumik cseréjét a Kínai Nagydíjon, ami utólag végzetes hibának bizonyult. “Fernando általában jó döntéseket hoz, de ezúttal egyértelműen hibázott.” – mondta Pat Symonds.

Elolvadt a 25 pontos előny

Alonso nemcsak a szerelőit, hanem Giancarlo Fisichellát is támadta, aki a verseny közben, néhány kör erejéig elé került. “Ilyesmi a Ferrarinál nem fordulhatna elő, Massa biztosan nem előzhetné meg Schumachert. Giancarlónak is inkább biztosítania kellett volna hátrafelé, minthogy engem előzgessen.” – mondta a rendkívül bosszús címvédő.

A két utolsó verseny előtt Schumachernek és Alonsónak is 116-116 pontja van, de mivel a német többször diadalmaskodott (7-6), már most hétvégén, Suzukában megnyerheti nyolcadik világbajnokságát, ha Alonso nem szerez pontot, írja a FigyelőNet.