A cigi helyett pénz a Renault-nál
Állítólag a Renault Forma-1-es csapat hároméves főszponzori megállapodást kötött az amszterdami székhelyű ABN Amro bankházzal. Az már korábban ismertté vált, hogy a csapat jelenlegi legnagyobb befizetője, a dohányterméket gyártó Mild Seven a cigarettareklámok egyre erőteljesebb visszaszorítása miatt 2006 év végén kivonul a Forma-1-ből.

Forma-1-es körökben az ABN bank fogalom. Körülbelül 880 milliárd eurós éves eredménnyel bír, 3000 fiókot tart fenn 60 országban. A minap szerepet vállalt egy holland konzorcium létrehozásában is, amely felvásárolta a Midland csapatot. Maga Bernie Ecclestone is rendszeresen az ABN-en keresztül intézi pénzügyeit.

Nem csoda, ha a McLaren is azon volt, hogy ráraboljon erre a nagy, támogatói fogásra. Ron Dennisnek áthidaló megoldást kellett találnia ugyanis idénre, mert az igazi főszponzor, a Vodafone csak jövőre érkezik meg a csapathoz.

Próbálta hát becserkészni az ABN-t, de ők egy hosszabb távú szerződés megkötésében voltak érdekeltek. Míg a McLarennél töprengtek, Flavio Briatore elhappolta a nagy vadat.

Továbbra is a Renault csapat támogatója marad az Elf olajipari és a Telefonica telekommunikációs cég. Sőt, a spanyol mobilszolgáltató jövőre növeli támogatását.

Egyelőre nem tudni, milyen színű is lesz jövőre a csapat. A jelenlegi világoskék a Mild Seven színe, a sárga pedig a Renault márkáé. Az ABN a sárga és a türkiz színeket használja, ezért elképzelhető, hogy 2007-ben a Renault színe csak árnyalatokban változik. A hivatalos bejelentésre azonban még várni kell.