Ismét érdekes ötletet valósít meg a Nemzetközi Automobil Szövetség Motorsport Világtanácsa. 2008-tól nem csak a technikai szabályokban lesznek komoly változások, de a bürokráciában is, így átalakul az F1 Comission is. Ez a testület hagyja jóvá a Forma-1 technikai és sportszabályait, amiket a Technikai Munkacsoport és Sport Munkacsoport javasol neki.

Korábban versenyrendezők, szponzorok, gumigyártók és motorszállítók mellett minden csapat helyet kapott a testületben. Ez azonban megváltozik, mert az FIA országonként egy-egy csapatot jelölt meg, akik szavazattal bírnak, ami problémákat okozott.

A jövőben a Ferrari, a Renault, a BMW, a Honda, a Williams és a Red Bull csapatok küldhetnek képviselőt a bizottságba. Kimarad viszont a Forma-1-ben már 40 éve jelen lévő McLaren, de a Toyota is. Angliában ugyanis három csapat is rendelkezik licenccel, de közülük nem a Prodrive-ot, vagy a McLarent, hanem a Williams-t választották, míg Németországot a BMW képviselheti.

2008-tól az FIA küldötte illetve a kereskedelmi jogokkal bíró cég képviselője mellett a korábbi nyolc helyett öt versenyrendező kap szerepet. Ausztrália, Brazília, Monaco és Spanyolország mellett Magyarország is részt vehet a döntésekben.