Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Minardi tulajdonosa, Paul Stoddart is nevezett a 2008-as Forma-1-es évadra. Ennek kapcsán felmerült , hazánk korábbi F1-es pilótája, Baumgartner Zsolt talán újra F1-es autóba ülhetne.

A magyar pilóta tegnap a hétvégi Forma-1-es futam helyszínén, Ausztráliában járt, ahol újra felöltötte a Minardi overallját. Sajnos arról nem számolhatunk be, hogy a pilóta újra rajthoz állna az Ausztrál Nagydíjon, de újra vezette a csapat autóját. Persze nem az éles F1-es versenyautót, hanem az egyik Minardi F1X2-est.

Ez az a kétüléses versenyautó, amit hazánkban is láthattunk a Városligetben. Baumgartner Zsolt 65 szerencsés résztvevőt autóztatott meg a Melbourne-től északra fekvő Mangalore repülőtéren. Itt alakítottak ki egy 2,65 kilométer hosszú nyomvonalat. Az utasok többsége Paul Stoddart légitársaságának, az OzJet promóciós versenyének nyertese volt.

“Ismét egy roppant sikeres kétüléses programunk volt. Szeretném különösen megköszönni Zsolt, az orvosi- és a mentő- illetve az F1X2 csapat munkáját. Mindannyian fáradhatatlanul dolgoztak a 30 fokos melegben, hogy remek napot biztosítsanak az utasoknak. Nincs kétségem a felöl, hogy mindez csodálatos tapasztalat volt a 65 boldog utasnak.” – mondta Paul Stoddart.