Nem mindegy, hogy ki nyert? 1

Nem mindegy, hogy ki nyert?

A 10 helyes büntetések és az új benzinszabály miatt nincs az az ember, aki meg tudná tippelni, hogy melyik csapat milyen taktikával vág neki a vasárnapi futamnak. Az időmérő túl sok meglepetést nem tartogatott számunkra, de azért nem árt végigszaladni, hogy mi is történt pontosan.

Első felvonás:
Az első 15 perc utolsó pillanatáig úgy tűnt, hogy a RedBull nem tudja továbbvinni azt a szereplést, amit Bahreinben láthattunk tőlük. Másodpercekkel a vége előtt azonban Coulthard és Klien is befutott, mégpedig nagyon szép idővel. Michael Schumacher ekkor még csupán a 16. helyet szerzte meg, de ez éppen elég volt a továbblépéshez. Nem történt tehát meglepetés. A kiesők: Speed, Liuzzi, Albers, Monteiro, Sato, Ide.

Második felvonás:
Ralf Schumacher nevéhez fűződik az egyetlen említésre méltó esemény a második 15 percből. Ment egy mért kört, majd abban a pillanatban, hogy áthaladt a célon, füstölő motorral a fűre húzódott. Valószínűleg beleadott mindent ebbe az egy körbe, mert sikerült továbblépnie a harmadik körbe. Felippe Massa, biztos 10 helyes büntetése miatt nem kockáztatta meg, hogy véletlenül bejusson a harmadik körbe, ott ugyanis már nem lehet akármennyi üzemanyagot tankolni. Barrichellonak továbbra sem megy jól, ő sem jutott tovább. A BMW-nek is van pótolnivalója bőven, nagyon úgy fest ugyanis, hogy a BMW – Williams szakítást nem ők élték meg jobban. A kiesők: Coulthard, Barrichello, Trulli, Villeneuve, Heidfeld, Massa.

Harmadik felvonás:
Mondhatni szokás szerint kezdődött el az utolsó, 20 perc. 15 perces motorkímélő, benzinégető, laza körözgetés, majd gumicsere és jöhetnek az igazi mért körök. Szinte csak a szerepek nincsenek kiosztva előre, a forgatókönyv már megvan előre. Ünnepeljük Fisichella-t, mert ő nyerte a szombati időmérőt! De ez mit jelent? Ő volt a legjobb? Ő rakta össze a legjobban fejben a dolgokat? Vagy csak egyszerűen ő tankolt a legkevesebb üzemanyagot? Jelent valamit a pole pozíció? Holnap reggel kiderül!

A rajtrács:
01 – FISICHELLA RENAULT
02 – BUTTON HONDA
03 – ROSBERG WILLIAMS COSWORTH
04 – WEBBER WILLIAMS COSWORTH
05 – MONTOYA McLAREN MERCEDES
06 – RAIKKONEN McLAREN MERCEDES
07 – ALONSO RENAULT
08 – KLIEN RED BULL FERRARI
09 – TRULLI TOYOTA
10 – VILLENEUVE BMW SAUBER
11 – HEIDFELD BMW SAUBER
12 – SPEED TORO ROSSO COSWORTH
13 – LIUZZI TORO ROSSO COSWORTH
14 – M.SCHUMACHER FERRARI
15 – ALBERS MIDLAND TOYOTA
16 – MONTEIRO MIDLAND TOYOTA
17 – SATO SUPER AGURI HONDA
18 – IDE SUPER AGURI HONDA
19 – COULTHARD RED BULL FERRARI
20 – BARRICHELLO HONDA
21 – MASSA FERRARI
22 – R.SCHUMACHER TOYOTA