Jenson Button még augusztusban bejelentette, hogy jövőre távozik a BAR Hondától, és visszatér korábbi csapatához a Williamshez. Az ügy azóta húzódik, mivel Dave richard a BAR csapat vezetője nem fogadta el a döntést, mondván Buttonak érvényes szerződése van csapatával.

Az elszerződésre a Williams jogászai szerint adott a lehetőséget, mivel a brit pilóta szerződésében van egy pont mely szerint a versenyző elhagyhatja csapatát, ha az nem tökéletesen elkötelezett a Forma-1-es versenyzés mellett – amit ők bizonyítottnak láttak.

Button távozásának hátterében, valószínűleg anyagi okok is vannak, mivel állítólag a csapat nem fizette ki neki a pontokért járó prémiumot.

A héten összeült Contracts Recognition Board úgy döntött, hogy pilóta nem mehet a Williams-BMW-hez, szerződése a BAR-hez köti. A döntés nem jogerős, az ellen polgári bíróságnál lehet fellebbezni. A Williams egyes kijelentések szerint nem támadja meg a döntést, hanem megvárja, hogy Button 2006-ban üljön autójukba, vagy kivásárolja a pilótát jelenlegi szerződéséből.

Kicsi az esélye azonban, hogy ezek után Button a BAR autóját vezethetné jövőre, így valószínű, hogy egy évet ki kell hagynia. A brit pilóta ebben az évben tízszer állhatott a dobogón és a japán csapat 116 pontjából 85-öt gyűjtött, ezzel magának a harmadik, a csapatnak a második helyet biztosította be a világbajnoki pontversenyben.