Ha valamiből a legnagyobbat, leglátványosabbat keressük, sokszor érdemes a Perzsa-öböl felé is elnézni. Dubajhoz az idei évben újabb egyedülálló dolog köthető: itt állították fel a világ legnagyobb pezsgőtornyát.

Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 1
Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 2

Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot

Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot

Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 9
Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 10
Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 11
Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 12
Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 13
Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 14
Fotó megosztása:

Az elegáns partikon, fogadásokon, illetve a filmvásznon szokásosan megelevenedő jelenethez a dubaji Atlantis The Palm szállodában nem kevesebb mint 54 740 poharat használtak. A félszázezer pohár piramis alakzatba rendezéséhez öt nap és 55 ember munkája kellett, beleértve annak a sátornak a felállítását is, melyben helyet kapott a 823 cm magas, Guinness-rekorder torony.

Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 15

Az építmény, mely poharainak számát tekintve bő négyezerrel körözte le a 2017-es madridi rekordert, december 30-án épült fel. Az óév utolsó óráiban megtöltötték jó minőségű francia pezsgővel, január elsején pedig lebontották.

Rengeteg pezsgővel döntöttek újévi rekordot 16

A rengeteg üvegpoharat a szálloda bezúzatja: mivel valószínűleg soha nem használnának legközelebb egyszerre 50 ezer pezsgőspoharat, értelmesebb, ha az alapanyagból más üvegedényeket és -poharakat készíttetnek. Ezek aztán majd visszakerülnek a híres pálma alakú szigeten található, 1548 szobás hotelbe, ahol többek között víz alatti lakosztályok is találhatóak.