A Lamborghini Sant’Agata Bolognesében található gyárában még használnak bőrt autóik belső terének megalkotásához – ellenben például a Volvóval -, ám igyekeznek belőle a lehető legkevesebbet kidobni, hogy ha egy kis lépéssel is, de fenntarthatóbbá váljon a luxussportkocsik gyártása.

A gyártás során azonban kénytelen-kelletlen is keletkeznek olyan bőr- és szövetdarabok, melyeket már nem lehet felhasználni a beltérben, méretük vagy apró tökéletlenségük miatt sem. Ezeket az anyagokat egy helyi divatcégnek, a Cartierának adják, akik így etikus módon hasznosítják az egyébként a kukába tartó holmikat. A selejtanyagokból Lamborghini-táskák, telefontokok vagy éppen pénztárcák születtek.

A használhatatlan bőrt is felhasználja a Lamborghini 2A használhatatlan bőrt is felhasználja a Lamborghini 3

Az autógyártó tavaly két újrahasznosításon alapuló projektet indított el: az említetten kívül a másik középpontjában a karbonszálas anyagok találhatóak. Ezek sikeresnek mondhatóak, ugyanis a kidobásra ítélt alapanyagok 56 százalékát sikerült megmenteni és új életet kezdhettek az autóiparon kívül.

A használhatatlan bőrt is felhasználja a Lamborghini 4A használhatatlan bőrt is felhasználja a Lamborghini 5A használhatatlan bőrt is felhasználja a Lamborghini 6