A Los Angeles-i és londoni székhelyű Prop Store aukciósház több mint 850 tételnyi hollywoodi filmtörténeti relikviát árverez el augusztus 26-án és 27-én. A kincsek között olyan tételek is lesznek, mint Alfred Hitchcock kamerája, melyet az 1958-as Szédülés című film forgatásakor használt, vagy Rocky egyik pár bokszkesztyűje.

Feltehetően népszerű lesz az az autó is, melyet a Brad Pitt alakította Rick Dalton vezetett, amikor Leonardo DiCaprio sofőrjét játszotta Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében.

Te is Maverick bőrébe bújhatsz, ha van elég pénzed 1

Mégis az egyik legmenőbb tétel Maverick sisakja lesz a Top Gunból, melyet Tom Cruise viselt a forgatás során. A HGU-33-as sisakból több is készült a színész számára arra az esetre, ha valamelyik megsérülne. A tételek becsült ára 100 és 500 ezer dollár (31-155 millió forint) között mozog.

Te is Maverick bőrébe bújhatsz, ha van elég pénzed 2

A Prop Store-t 1998-ban alapította Stephen Lane neves gyűjtő, aki ma már több mint 2300 négyzetméteren tárolja hollywoodi filmes kellékekből és jelmezekből álló kollekcióját. Az üzlet amerikai vezetője Brandon Alinger, aki 13 éve dolgozik az aukciósháznál, Star Wars- és Indiana Jones-szakértő. Tizenévesen Tunéziába utazott, hogy forgatási helyszíneket keressen fel és begyűjtse az évtizedekkel azelőtt otthagyott eredeti relikviákat.