Habár a kínaiak már korábban előrukkoltak saját, bárki által megvásárolható négylábú robotjukkal, mégis a Boston Dynamics gépkutyája az, ami lázban tartotta a témakör rajongóit. Az amerikai cég az elmúlt három évben látványos videókkal csigázta a közönséget, akik csakis arra vártak, mikor válik mindenki számára elérhető valósággá az, amit a felvételeken látnak.

Nos, a nap elérkezett. A Spot nevű robot elérhetősége valójában eléggé korlátozott, mivel nyilván nincs mindenkinek 74 500 dollárja, átszámítva 22,8 millió forintja arra, hogy vegyen egy ilyen gépet, de a négylábút nem is egy hús-vér állat helyettesítésére találták ki – ezt ki is emelték a fejlesztők. Az alábbi videó röviden bemutatja, mi mindenre is lehet használni a masinát, a komolyabbtól a szórakoztatóbb feladatokig.

a videó a hirdetés után indul

A Spot-alapcsomaghoz két akkumulátor, egy töltő, az irányításért felelős tablet és egy tároló jár. Akiknek ez nem elég, válogathat a 18-21 ezer dolláros extrák közül, melyekkel a robotkutya még pontosabban tájékozódik, vagy éppen színes panorámafelvételeket tud készíteni. A robot csúcssebessége 5 kilométer/óra, egy töltéssel pedig 90 percig képes működni.

Ha mindenféleképpen vágyunk egy gépesített házi kedvencre, melyet nem profi, erre szakosodott cégeknek terveztek, nem kell tovább várakozni: a Laikagóval még futni is elmehet az ember, ára pedig töredéke a Boston Dynamics termékének.

Kövess minket a Facebook-on!