A koronavírus-járvány miatt a Rolls-Royce goodwoodi központjában is leállt az autógyártás, ám ez nem jelenti azt, hogy a munka szünetel. A gyárhoz tartozó 17 hektáron méhészetbe kezdett a luxusautógyártó, és minden eddiginél több édes nektárt sikerült üvegekbe tölteniük.

Autók helyett méz készül a Rolls-Royce-nál 1

A márka már három éve elkezdte a mézek Rolls-Royce-ának nevezett édesítőszer készítését. A lépés mögötti motiváció a goodwoodi gyár környezeti egyensúlyának fenntartása volt, ahol közel félmillió fa, vadvirág és egyéb növény található. A Rolls-Royce negyedmillió méhére így szinte mindig vár egy-egy beporzásra váró virág.

Autók helyett méz készül a Rolls-Royce-nál 2

A goodwoodi méhészet jelenleg hat családdal üzemel, melyeket a Rolls-Royce modelljeiről – Phantom, Wraith, Ghost, Dawn és Cullinan -, valamint az autók elején található szobrocskáról, a Spirit of Ecstasyról neveztek el.

Autók helyett méz készül a Rolls-Royce-nál 3

Hiába termelt azonban minden eddiginél több mézet a Rolls-Royce, a boltok polcain egyelőre nem fogjuk megtalálni ezeket a termékeket. A nektárból jelenleg csak a márka vásárlói és az erre jogosult kiválasztottak kapnak, ahogyan az alábbi biliárdasztalt is csak azok vehetik meg, akiknek áll már a garázsukban egy Goodwoodban készült autó.

Kövess minket a Facebook-on!