A Carnival Corporation tulajdonában vannak a világ legnagyobb luxus utasszállító hajói. Flottájukhoz egyik legismertebb tagja a Queen Mary 2, de az olasz partoknál 2012-ben zátonyra futott Costa Concordia is az övék volt. A koronavírus-járvány és az annak következtében leálló turizmus miatt a cég hajói sem járják jelenleg a világ tengereit és óceánjait.

A luxus-óceánjárók azonban nem fogják feleslegesen foglalni a helyet a kikötőkben. A Carnival Corporation úgy határozott, hogy állományát a világjárvány elleni küzdelemnek szenteli. A hajókból azokon a területeken, ahol a legkevesebb betegágy áll rendelkezésre, ideiglenes kórházakat alakítanak ki. A felajánlásért cserébe a cég mindössze a hajó üzemeltetési költségét számítja fel az érintett szervezeteknek.

Luxushajókat alakítanak ideiglenes kórházakká 1

Ezeken a lépcsőkön turisták helyett hamarosan orvosi személyzet sétálgathat

Egy-egy hajón akár ezer kórtermet is létre tudnak hozni a nem koronavírus miatt kórházba kerülő betegek számára. Az óceánjáró fedélzeti rendszerein keresztül az orvosi személyzet távolról is meg tudja figyelni a betegek állapotát. Az így felszabaduló kórházi ágyakban a koronavírussal fertőzött pácienseket tudják kezelni a szakemberek.