André Pointner minden bizonnyal szereti a repülőgép-szimulátorokat, így elhatározta, hogy otthonra is épít egyet magának. A német férfi ezzel nagyjából 12 millió dollárt, átszámítva körülbelül 3,6 milliárd forintot spórolt, ugyanis egy profi, az amerikai légierő pilótái által is használt szerkezet nagyjából ennyibe kerül.

A három irányba is forgó gép viszonylag kis helyen is elfér. A házilag épített szimulátor legelképesztőbb tulajdonsága, hogy szinte minden irányba képes 360 fokot fordulni. Egy hurkot nem lehet vele ugyan megcsinálni, de a fejjel lefelé repülés minden gond nélkül megoldható.

Első ránézésre feltűnő lehet, hogy ha emberünk már kivitelezett egy ilyen szerkezetet, miért nem játszik nagyobb képernyőn? A válaszhoz egy kicsit jobban meg kell nézni André fejét: a férfi nem nézi, hogy mi folyik a képernyőn, inkább egy HTC Vive VR-szemüvegen éli át három dimenzióban, milyen érzés egy MiG-29-essel vagy egy F-14-essel repkedni a Föld körül.

A szerkezetben fontos szerepet kapott az ötpontos biztonsági öv: azon kívül, hogy a pilótát fogja, hogy ne essen ki székéből, az ülésbe beépített feszítőmotorok a szimulátorban fellépő G-erőket az övön keresztül a játékos testének is átadják. Természetesen ezek nem képesek akkora erőt kifejteni, de André elmondása szerint a vállakat érő terhelés körülbelül 3,5 G-nek felel meg, amit azért már megérzünk. A szimulátort hivatásos pilóták is kipróbálták, akik jó véleménnyel voltak a szerkezetről.