És a nők kedvenc autója… 3

És a nők kedvenc autója… 4


Először 2009-ben ült össze a jelenleg huszonhárom hölgyből – autóipari szakemberekből és autós újságírókból – álló bizottság, hogy az adott évben bemutatott autós újdonságok közül kiválasszák a női szemmel legkívánatosabbakat. Idén már ötödször szavaztak, és több kategóriában is minden eddiginél szorosabb eredmények születtek.
A rangsort tíz kritérium alapján határozzák meg. Ezek között olyan, viszonylag sablonos szempontok szerepeknek, mint a formaterv, a funkcionalitás, a stílus, a vonzerő, a komfort, a tárolási megoldások, az ár-érték arány és a vezetési élmény, de belekerült megközelítésbe a “hűha”-faktor és a szexepil is.
Az összesített győztes, egyben a luxuskategória nyertese a Mercedes-Benz S-osztály. A prémium modelleknél, akárcsak a zöldeknél, különösen nagy volt a verseny: az Audi A8 egyetlen tizeddel maradt el az S-osztály mögött. Az abszolút elsőségen is ez a két modell osztozott, szorosan a nyomukban a Tesla Modell S-sel.
Szintén komoly küzdelem folyt a legjobb családi autó címért; itt az Audi A3 utasította maga mögé a VW Golf Variant / Sportvan párost, míg a sportautók versenyét az Audi S3 nyerte a BMW M4 előtt. A Range Rover Sport épp csak győzni tudott a Porsche Macan előtt a szabadidőjárművek körében. 
Nem volt ugyanakkor vita a megfizethető autók és a környezetbarát járművek szegmensében; előbbiben a Honda Jazz, utóbbiban a Tesla Model S diadalmaskodott.
A zsűri tagjai versenyen kívül álomautójukra is szavazhattak; ezek alapján női szemmel a legkívánatosabb a Jaguar F-type Coupé.
A díjakat márciusban adják át a győzteseknek.