Ugyan jó néhány melléfogás, se íze, se bűze, erőltetett poénkodásra épülő film mozis bukása miatt mára egyértelműen múlóban a 2010-es éveket uraló szuperhősös láz, azért a zsáner rajongói számára van még reménysugár, hamarosan – itthon július 25-én – érkezik ugyanis a Deadpool & Rozsomák.

Az eredetileg még a Fox stúdió égisze alatt készült filmekben Ryan Reynolds és Hugh Jackman alakításában hihetetlenül népszerűvé vált karakterek a Marvel kebelén térnek vissza egy valószínűleg utolsó, közös jutalomjátékra, a mocskos szájú, poénkodó exbérgyilkos és a vadállatias mutáns kalandja minden bizonnyal sokakat érdekel majd.

A hájpot igyekeznek is kihasználni, például pizzákkal. Az amerikai DiGiorno lánc nemrégiben négy különböző lepénnyel állt elő a film kapcsán, hármat Deadpool, egyet a jó öreg Rozsomák kapott.

Ilyen pizzákat zabál a mocskos szájú szuperhős 1

Kép: DiGiorno/20th Century Studios/Marvel

A Wade Special – ne feledjük, Deadpool polgári neve Wade Wilson – az ananászt párosítja fekete olajbogyókkal, az ötlet pedig nem légből kapott, az első filmben ilyet evett Deadpool. A piros-fekete poénláda kedvenc étele az itthon kevéssé ismert chimichanga, azaz a húsos töltelékű, olajban kisütött tortilla – a Gimme Chimi pizza erre is épül: a feltétek között fűszeres, köményes öntet, sült darált marha, csípős jalapeño paprika és kétféle sajt szerepel.

Ilyen pizzákat zabál a mocskos szájú szuperhős 2

Kép: DiGiorno/20th Century Studios/Marvel

A Maximum Pepre már nem maradt annyi fantázia, pepperonis, azaz szalámis pizzáról van szó, a pláne az, hogy cikkek helyett négyszögletű falatokra vágják – ahogy talán Deadpool tenné –, míg Rozsomákot húsimádónak könyvelték el, így a Spicy Wolvie Pie-ra szalámi, chorizo kolbász és szalonna kerül.

Az igazi attrakciót persze a csomagolás jelenti, a dobozok egyértelműen látványosak, a három Deadpool-változat hátuljából ráadásul a szuperhős maszkja is kivágható. (Rozsomák a filmekben nem viselte amúgy nagyon is jellegzetes maszkját, talán ezért nem kínálják itt sem.)

Ilyen pizzákat zabál a mocskos szájú szuperhős 3

Kép: DiGiorno/20th Century Studios/Marvel

Nem csak pizzákkal népszerűsítik a filmet, ahogy korábban mi is megírtuk, a Deadpoolt alakító Reynolds által résztulajdonolt szeszfőzde, az Aviation American Gin nemrég italsorozattal állt elő: