Az autógyártók nem pusztán járműveikkel haladnak a korral, együttműködéseik, kiegészítő termékeik is mutatják, hogy már a 21. század harmadik évtizedében járunk.

Ennek egyik jele, hogy több márka is okostelefonokhoz, számítástechnikai eszközökhöz adja a nevét, a sportos autókhoz kiválóan passzolnak például a nagy teljesítményű gamer laptopok.

Mutattunk már ilyet a Lamborghinitől, de 2023 óta a Mercedes-AMG is visz hasonló partnerséget, ők az MSI-vel fogtak össze.

Tavaly az MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport A13V volt az első közös termékük (nyitóképünkön), a héten pedig, a Tajpejben zajló Computex 2024 expón leleplezték az újabb dobást, a Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsportot.

Ahogy a neve is sejteti, egy igen méretes gamer gépről van szó. Az UHD+ felbontású (3840 x 2400), 16:10-es képarányú, 120 Hz-es frissítésű, 18 colos MiniLED kijelzőn bármi tűpontosan megjeleníthető, erre egy 12 GB memóriával rendelkező Nvidia GeForce RT 4080 Laptop videókártya küldi a képet.

 

A gép lelke egy Intel Core Ultra 9 185H processzor, a rövid távú memória (RAM) két slotban egészen 96 GB-ig bővíthető. A gép természetesen minden lehetséges csatlakozóval rendelkezik, ezeket nem soroljuk külön.

Gamereknek készült a 1,5 milliós új Mercedes-AMG 2

Ami a külsőt illeti, a fedélen ott a Mercedes-AMG és az MSI logója, felnyitva ütős, textúrált felület adja a keretet, és nyilván megvan a gamer gépeken elmaradhatatlan, „diszkós” LED-es háttérfény is a billentyűzethez.

A videójátékozásra, de fotó- és videószerkesztésre, „tartalomgyártásra” is kiválóan alkalmas monstrum 2,89 kg-ot nyom, így a hordozhatóság lehetőségével valóban élő felhasználók számára még egy kis erőnléti edzést is biztosít.

Az AMG-s MSI laptop ára is súlyos: 3899 dollárról, hajszál híján 1,4 millió forintról beszélünk – gyanítható, hogy itthon bőven másfél millió felett kerül majd a boltok kínálatába. (A 2023-as Stealth 16 jelenleg 1,3 millió Ft-ért vehető meg hazánkban.)

Gamereknek készült a 1,5 milliós új Mercedes-AMG 3