A gamercuccok és a (szuper)sportkocsik világa nem áll távol egymástól: a legmenőbb brandek, a legérdekesebb extrák és persze a lehető legnagyobb teljesítmény jelentik a kapcsolódási pontokat, ezért nem is meglepő a gamerhardverek és -kiegészítők csúcsmárkája, a Razer, valamint a Lamborghini új együttműködése.

A két cég a hétvégén dobta piacra a kooperáció gyümölcsét, a Razer Blade 16 x Automobili Lamborghini Edition laptopot.

Divat lett gamernek lenni

Az alapot a Razer Blade 16 szériája adja, azaz a gamergépek szintjén vékony kialakításhoz bivalyerős hardver párosul: 13. generációs Intel Core i9-13950HX processzor, GeForce RTX 4090 grafikai kártya, 32 GB RAM, 2 TB-os SSD, a 16 colos 4K felbontású kijelző UHD-ban is 120, normál Full HD-ban 240 Hz-et tud.

Az alumíniumtömbből CNC-vel formázott matt fekete házon megjelenik a Sant’Agata de Bolognese-i autógyártó dizájnvilága, az Y alakú menetfényt idéző minta, a bikás logó és az Arancio Apodis narancsszín, ráadásul az egész pakk mindössze 2,4 kg-ot nyom, ami gamereszköznél meglehetősen könnyű.

Kattints a képre, galéria nyílik!

2 millió sincs, ráadásul a táskádban is elfér ez a Lamborghini 1

A nagy nevek párosítása persze az áron is meglátszik: a mindössze 150 példányban készülő, csakis az USA-ban forglamazott limitált kiadású gépek darabjáért 4999 dollárt, azaz 1,85 forintot kérnek – ez mintegy 250 ezer forintnak megfelelő összeggel több, mint az ugyanilyen specifikációjú, de nem lambós Razerek ára.

Más kérdés, hogy a gaming már rég nem csak a tinik szórakozása, bőven felnőtt pár olyan generáció, amelynek tagjai nem pusztán csorgathatják a nyálukat a játékokban látott sportkocsikra, hanem meg is vehetik azokat, ha pedig azokra jut, egy 5000 dolcsis számítógép is lazán belefér.

2 millió sincs, ráadásul a táskádban is elfér ez a Lamborghini 15

Árban is a többiek előtt jár (Kép: Razer)