A Mercedes-Benz 2020-ban lépett együttműködésre az ic! berlin szemüvegműhellyel.

A nem meglepő módon berlini központú cég 1996 óta készít high-tech, csavarok nélküli, tinánt, szénszálas anyagokat alkalmazó szemüvegeket, természetesen a stuttgarti autómárkának készült modellek is ilyenek.

Kétszer négy különböző szemüveget foglal magában a kollekció, az MB névre hallgató darabok a háromágú csillaggal autók dizájnjegyeit, formanyelvét, színeit alkalmazzák, inkább a letisztultság jellemző rájuk. Az MB 18 és MB 18 modellek optikai lencséhez szánt keretek, míg az MB 19 és MB 20 napszemüveg.

Az AMG-ihletésű darabok természetesen merészebbek, a sportkocsik belemenősebb karakterét vették át. AMG 12 és 13 néven szintén vannak optikai lencsékhez való keretek, míg az AMG 14 és AMG 15 napszemüveg. A 14-es és 15-ös az autókban is használt szénszálas anyagokra rímelve az ic! berlin saját fejlesztésű, igen hajlékony, Flexarbon nevű anyagából készül.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Csillagokat látsz ezekben az autós szemüvegekben 2

Természetesen mind az MB, mind az AMG modellek többféle színben érhetők el, ám kizárólag az ic! berlin márkaboltjában és hivatalos forgalmazóinál. Az új kollekció árai egyelőre nem ismertek, de a korábbiak alapján most is 400-500 eurós, 160-200 ezer forintos összegekre lehet számítani.